A. Abel, Rotterdam

De vaccinatiecampagne is begonnen en we zagen op televisie hoe dat ging in het Erasmus MC. Het leek wel de John Lanting-revue. Een overenthousiaste verpleegkundige zette zonder eerst zijn handen te onsmetten en zonder handschoenen een geprepareerde spuit pardoes en vrij krachtig in de bovenarm van intensive care-arts Diederik Gommers. Gommers verblikte niet, hij keek net als Biden, Pence en Harris verbaasd opzij, want hij had niks gevoeld. Een pleister was niet nodig. Desinfecteren na de prik ook niet.

Heel opvallend: niemand droeg een mondkapje. In de volgende akte van deze klucht zagen we Hugo Schoenen tegen Gommers oreren over de goedkeuring van het Moderna-vaccin. Gommers balde zijn vuisten. Ik zat toch met een paar vragen. Weet de minister zeker dat hij geen corona bij zich draagt? Heeft het ziekenhuis hem voor de uitzending getest? Of laat deze onbedoeld komische scène zien dat mondkapjes onzin zijn? Eerder die week zag ik een net herstelde burgemeester zonder mondkapje op in een ongeventileerde radiostudio. Ja, anders was-ie zo moeilijk verstaanbaar. Zo praten de boven ons gestelden in Animal Farm-stijl kromme zaken recht om hun eigen handelen goed te praten. Bek dicht en doen wat het RIVM zegt, geldt voor het gepeupel.

AD interviewde een professor over de bewezen veiligheid en enorme effectiviteit (95 procent) van het vaccin. Zonder erbij te vertellen dat genotoxiciteit nooit bewezen kan worden binnen een jaar en dat de effectiviteit wordt bepaald door de in de studies gehanteerde criteria. Ook op de ernstige bijwerkingen bij 1,5 procent van de testpopulatie (0,89 procent bij Pfizer) geen woord. Dit komt neer op duizenden medische interventies en genotoxisch tot duizenden aangetaste foetussen. Want hoe weet je of de vrouwen die gevaccineerd worden, niet zwanger zijn of net na vaccinatie zwanger worden? Niets geleerd van Softenon en het DES-hormoon.

Dit probleem vat minister Hugo de Jonge samen als: je weet ook niet wat er in een frikandel zit. Beetje beledigend. Ik wil er liever niet aan denken dat de minister in een ziekenhuis vol kwetsbare mensen geen mondkapje droeg en dat Gommers na in één ruimte te hebben gezeten met de mondkaploze minister, zijn ronde doet bij doodzieke patiënten.

Deel ON: